Сърбия ще отвори границата си с България в понеделник, 1 юни.

...
Сърбия ще отвори границата си с България в понеделник, 1 юни.
Коментари Харесай

Сърбия отваря границата си с България от понеделник

Сърбия ще отвори границата си с България в понеделник, 1 юни. Това разгласи сръбският президент Александър Вучич, представен от Танюг и БТА. Гърция пък публично удостовери датата, от която стартира свободен банкет на туристи от 29 страни, в това число и от нашата страна.

" Сърбия е за цялостна независимост и свободен поток на хора, капитали и услуги, без безусловно никакви ограничавания. Показахме това на всички съседи ", сподели Вучич, отговаряйки на въпроси на публицисти.

Той напомни, че Сърбия към този момент отвори границата си с Унгария и добави:  " Готови сме и за всички други. Мисля, че с Босна и Херцеговина и Северна Македония това към този момент действа ".

Вучич акцентира, че отварянето на границите е от изгода за всички жители в района.

Междувременно гръцкото министерство на туризма оповести одобрения лист на страните и туристи от тях, за  които страната отваря границите си, в това число и с полети от летищата в Атина и Солун, заяви АНА-МПА, представена от Българска телеграфна агенция. В листата е и България.

Страните, от които Гърция ще приема туристи, са: Албания, Австралия, Австрия, България, Германия, Дания, Естония, Израел, Кипър, Китай, Латвия, Ливан, Литва, Малта, Нова Зеландия, Норвегия, Северна Македония, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия, Унгария, Финландия, Черна гора, Чехия, Швейцария, Хърватия, Южна Корея, Япония.

Списъкът от 29 страни е направен след изследване на епидемиологичния профил на страните на генезис на туристите. " От посетителите от посочените страни ще бъдат взимани проби. За всички останали страни не престават да са в действие съществуващите разпореждания. Списъкът, който ще бъде уголемен от 1 юли, ще бъде разгласен навреме. Във всеки случай епидемиологичният мониторинг и оценка ще бъдат непрекъснати ", се споделя в известието на министерството
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР